Küsitlus

Kas ootad lund?

Ilm täna
Võru
-1°
Põlva
Otepää
Tartu
Antsla
Valga
Räpina
Tõrva
Võru
-3°
Põlva
-3°
Otepää
-3°
Tartu
-2°
Antsla
-3°
Valga
-3°
Räpina
-3°
Tõrva
-2°
Võru
-4°
Põlva
-4°
Otepää
-5°
Tartu
-4°
Antsla
-4°
Valga
-4°
Räpina
-4°
Tõrva
-4°

Valga lasteaias Walko lõppesid rekonstrueerimistööd

Saada sõbrale

Turvakood
Koodi uuendamiseks kliki siia
Valga lasteaed Walko. Foto: Valga vallavalitsus

Eile toimus Valgas uuenenud Walko lasteaias viimane pidulik ehituskoosolek, kus võeti tulemused kokku ning rõõmustati ühiselt tööde eduka lõppemise üle. Kohal olid lasteaia, vallavalitsuse ning ehitusfirma esindajad. 

Lasteaias Walko lõppesid umbes pool aastat kestnud ehitustööd. Rekonstrueerimisprojekti tulemusena on lasteaia hoone nüüd energiasäästlik. Projekti käigus soojustati hoone välisseinad, katuslaed ning põrand. Uuendati küttesüsteemi ja olemasolevad valgustid vahetati välja energiasäästlikumate vastu. Hoonesse paigaldati päikeseelektrisüsteem, millega köetakse ruume ja soojendatakse vett. 

Ehitustööde ajal jätkus majas õppetöö ning kuigi esines ebamugavusi, näiteks müra ja parkimisruumi mõttes, siis praegu, kui see kõik on möödas, on õpetajad ja lapsed lasteaia direktori sõnul rõõmsad ja rahul. 

„Maja on väga kena vaadata, just meeldib, et on sellistes rõõmsates värvides. Sügispäevadel läheb lastel vast ka silm kohe rohkem särama,“ ütles lasteaia direktor Riina Vähi.

Lasteaia kollektiiv kinkis teistele asjaosalistele tänuks ka õpetajate käsitööna valminud medalid, mis pidulikult nii ehitajatele kui ka valla esindajatele kaela riputati. „Me oleme ju ikkagi lasteaias, natuke peab lõbus ja lustakas ka olema,“ lisas Vähi.

Vallavalitsuse ehitus- ja planeerimisteenistuse juhataja Urmas Möldre sõnul võib uue värskeilmelise majaga igati rahule jääda. 

„Välimuse mõttes on maja muidugi ka äge ja värviline, kuid rõõmu valmistab ka see, et kuna maja on energiasäästlik, siis peaks edaspidi nägema ka mõningast rahalist kokkuhoidu. Praegu on veel vara öelda, kuidas miski täpselt toimima saab, eks lasteaia enda inimesed peavad rütmi paika saama ja siis hiljem saab mingit statistikat hakata koostama,“ rääkis Möldre.

Töid rahastasid Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Valga Vallavalitsus ning ehitajaks-peatöövõtjaks oli Lasten Ehitus OÜ.

 

Autor: LounaLeht.ee, online@lounaleht.ee
Viimati muudetud: 06/11/2019 08:26:16

Lisa kommentaar